marți, aprilie 21, 2009

bipolar


nemiscati. in bataia ploilor si a vanturilo aprige. fulgii de zapada ne lovesc, dar nu simtim. insa indiferenta lor, nepasarea crunta cu care vad prin noi, asta ne loveste pana in impamantare.

sa ma prezint: S19p04, amplasata la peste 2000 m altitudine. nu mi-e nici cald, nici frig, nici somn, nici foame. Ma joc zi si noapte cu prietenii mei - redresorul, transformatorul, bobinele de amortizare si filtrele de armonici. misiunea mea: sa ma asigur ca ei, oamenii de ici, de colo, primesc energie electrica. credeti ca-i simplu, nu? ei bine, este. dar pentru firea mea visatoare, curioasa, jucausa, calatoare in timp si spatiu, sa fii prins si programat inca de la nastere e cumplit.

in timp am observat ca pot calatori o data cu "marfa". asa trag cu ochiul si analizez viata cea de toate zilele. cate n-am vazut?! cate n-am auzit?! de multe ori ma uit la ei cum trec in drumetii si rad si vorbesc si se imbratiseaza. zilnic ii urmaresc pe sosea cum aluneca spre sud, spre nord, incruntati, zgomotosi, grabiti sau travestiti. ei sunt liberi sa calatoreasca, ei se pot misca in voie, au gura sa rada si palme sa mangaie.

prietenul meu cel mai bun e muntele. intelept si rabdator, se macina cu fiecare anotimp si-si framanta solurile neincetat. de la el stiu povesti nenumarate cu haiduci si taietori de lemne. impreuna discutam filozofie, impreuna stam, impreuna simtim timpul ca trece. oamenii imi gadila curiozitatea si vreau sa stiu mereu ce se intampla in furnicarul lor. insa oamenii vin si pleaca. el, muntele batran si ursuz, ma asteapta acasa, ma linisteste si ma sustine.

am calatorit o data cu o linie bipolara pana la mare. el m-a trimis la ea. fermecatoare! nesfarsita, agitata, misterioasa, marea este lucrul de care ma tem si care-mi este interzis. ma fascineaza, ma hipnotizeaza si ma intriga.

marea si muntele sunt constantele mele. pentru o biata statie de comutare, in acest dute-vino al energiilor, cei doi colosi sunt sursa mea de inspiratie, hrana de care are nevoie sufletul meu captiv, visator, curios, jucaus, calator in timp si spatiu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

huh?