luni, aprilie 13, 2009

follow the yellow brick road


mirosea a trabuc ieftin. din masea imi curgea sange dulceag pe care il plimbam putin pe la toate celelalte masele si il inghiteam. Imi placea, era sangele meu.
Fumasem mult in seara aia. Fumasem ambele pachete de Kent lung, doua tigari de Marlboro light si apoi gasisem acel trabuc vechi, ieftin, dar buuuun. Al naibii de bun.

Mi-am intors palma si am inceput sa o analizez. trei degete stateau apropiate si al patrulea, cel mic, se inclina timid spre ele. Pielea se uscase de la vantul de primavara. cu plama catre mine imi apropiam degetele si incercam sa imit o meduza din Oceanul Indian. Care absoarbe zooplanctonul si-si hraneste constant masa gelatinoasa. dar palma mea e aspra. si pluteste in aer uscat. si se hraneste cu iluzii vandute de o ghicitoare cu batic inflorat.

mi-am amintit o piesa de teatru pe care am vazut-o la Idelier. Conditia femeii moderne care in cautarea unui Wizard of Oz al ei, a gasit doar un copil al ei. Si-n asteptarea lui descopera ca i-au crescut ochi noi si vede lumea altfel.

oamenii vin si pleaca din viata noastra. Acum zece minute dadeam fumul cu mana sa le vad chipurile vesele. Acum ma oglindesc in ceata densa lasata de trabuc si incerc sa-mi zambesc. :) ce zambet fals! prins cu agrafe de birou.

ce poti face cu o palma aspra, o piesa de teatru, 3 prieteni care au plecat spre casa, un zambet si ceata densa? O harta catre Oz!, mi-am spus. Tot ce trebuie sa fac este sa gasesc locul din care porneste totul, punctul de plecare, propriul meu Yellow Brick Road.

Niciun comentariu: