joi, februarie 19, 2009

despre suflete pereche

Controversata poveste a sufletului pereche incepe in Forever Land, in Neant, pe strada Infinitului.

Nu face sa va plictisesc teribil cu descrierea starii de fapt a sufletului perfect, complet, plin, deloc ciuntit de cruda rupere in doua. Ok. poate o sa va povestesc doar un pic: imaginati-va un mall atipic unde e totul. unde gasesti si colectiile de ieri, si pe cele de azi, dar mai ales, pe cele inca neconcepute. ei bine, cam asa era sufletul arhetipal, androngin, nemarginit de constiinte si nici de lumea temporalo-spatiala in care avea sa se piarda mai apoi. nu are sens sa va descriu absolutul monoton, senzatia de cald si frig, culorile mereu complementare, principiile universal valabile inca nedenumite.

asa ca va descriu macar, pe scurt, cum arata el, sufletul etern: imaginati-va un el si o ea goi, bine adanciti unul in altul, imbratisati intr-un sarut etern, cu mainile impreunate si picioarele unite la varfuri. N-as putea preciza daca pluteau intr-o materie ambigua sau daca ei insisi formau materia. cert este ca mall mai dragut ca acesta n-am vazut nici macar cu ochii mintii.

un experiment cumplit generat de plictiseala (sa fim seriosi acum, ce e de facut cand totul e perfect?!), i-a despartit. si s-au format cuvinte, si peisaje, si scenarii, si era dinozaurilor, si evolutia speciilor si un meteorit a lovit o planeta, si s-au scufundat atlantide si au murit civilizatii si au ars bilblioteci si alte chestii pe care nu le stim s-au intamplat. Totul pentru a crea Jocul Suprem: Gaseste-ti jumatatea!

Este probabil cel mai complex joc creat vreodata. care nu are final, si care, desi jucat in planuri constiente, este alimentat de planuri supraomenesti, uberrealiste care deschid mereu noi si noi orizonturi. Singuratatea, orbecaiala, frica, goliciunea si ridicolul pe care sufletul incomplet le experimenteaza sunt, de fapt psihozele Eului Creator.

Bulshit, o sa-mi spuneti. Ce e cu plictiseala asta? ei bine, astept un suflet care nu isi cauta sinele celalalt sa ma contrazica. Astept pe cineva care sa nu spere undeva in a miliarda lui celula, la o reintregire a sa. Astept sa-mi spuneti ca nu exista sufletul acela care, fara sa-i spui, sa planga cu tine, sa faca sex cu tine, sa-ti scrie lucuri pe care nici tu nu stii ca vrei sa le auzi, care sa simta iubire la fel de intens ca tine, acela alaturi de care sa pari ireal doar pentru ca esti complet.

Gnaditi-va ca pe masura ce eu scriu, in Forever Land se mai rupe-n doua un suflet care acum cand voi cititi...isi incepe cautarea.

Un comentariu:

Anonim spunea...

people are just afraid to open themselves and try running away from their feelings.. consindering that further searching is needed .. they think that when they find that special someone there will be a whole bunch of firecrackers and lights flashing all around to let them know..

well.. it's not that way.. somewhere along the way you might have passed her/him