luni, septembrie 17, 2007

de cate iubiri adevarate avem parte in viata?

doamna mariana locuieste in apartamentul 9 pe strada fortunei. are 2 papagali, un porumbel calator si un cont myspace cu 1745956342 de vizitatori pe zi. e singura. s-a indragostit de ne-a costache cand avea 15 ani, dar dupa cativa ani l-a parasit. a acrezut mereu ca va gasi ceva mai bun. asa ca acum isi uploadeaza poze in speranta sa cineva, acel cineva, va veni. ne-a costache a murit cand avea 45 de ani intr-un accident de masina. ea a aflat totul printr-un mass primit pe messenger trei zile mai tarziu.

refuz constant sa ma leg de cineva din motive care daca nu exista, le fabric. cred cu tarie ca va veni acel cineva, dar stiu clar ca cel care vrea sa fie cu mine la acel moment dat nu este alesul. am iubit o data si ma intreb: cate iubiri adevarate cunoastem in viata?

si... iubirile astea adevarate ....cum le recunoastem? cineva ar motiva ca sunt acei oameni care, indiferent ce s-ar intampla raman mereu in viata ta, altul poate mi-ar spune ca o iubire adevarata este acea care te schimba, sau una care e dispusa sa lupte pentru tine pana in panzele albe. dar tu, esti dispus sa lupti pentru el/ea?

daca nu, inseamna ca nu este, si daca nu simti... eu aleg sa merg mai departe. neavand certitudinea viitorului, nu-mi ramane decat sa sper.
sa sper ca pe langa sufletele pe care al meu le intalneste zilnic, ma voi izbi de un suflet croit pentru al meu. cu care sa fac schimb de defecte, orgasme si deziluzii.
citeam undeva un citat care spunea: "toata viata am sa traiesc pe jumatate...cealalta jumatate o ai tu". stiu, suna lame si atat de clasa a 8-a, dar asta e una din esentele vietii. sa ajungi sa simti ca esti alchimizat si transformat intr-un androgin retrimis acasa in atlantida.
si daca nu voi mai gasi o alta iubire...cel putin am cunoscut una. si daca maine voi cunoaste pe cineva nou...inima mea imi va spune cat anume vreau sa traiesc alaturi de el.
umblam ca melcul cu casa amintirilor in spate si speram ca la capatul drumului sa nu scrie: "fraiere, ai gresit drumul =))"

5 comentarii:

notalent369 spunea...

frumos.chiar foarte frumos postul.nu stiu sa-ti raspund la intrebarea "de cate iubiri adevarate avem parte in viata"...cat despre cum faci sa le recunosti..ti-as zice ca e persoana fara de care nu iti imaginezi viata, persoana pe care daca nu ai avea-o alaturi, ti-ar fi greu sa respiri...persoana pentru care ai dori fericirea, mai mult decat pentru tine.

celălalt spunea...

Eu am un sfat pentru doamna sau domnisoara Mariana. La 1745956342 de vizitatori pe zi eu ii spun sa il lase dracului pe domnul asta..Costache, sa isi traga o reclama sau mai multe pe pagina ei, iar in cateva zile o sa aiba atat de multi bani incat o vor deranja:)

Independenta Dependenta spunea...

şi chiar dacă greşeşti drumul, nu e capăt de lume! în definitiv, suntem făcuţi din greşeli şi întrebări.

cât despre iubiri adevărate, habar nu am cum arată!:)

Anonim spunea...

... prin urmare pentru fiecare iubire avem cate o jumatate de existenta.
o perspectiva ar fi ca viata sa ne fie compusa din mai mult de doua jumatati - cam greu pentru un intreg.
alta perspectiva ar fi ca, admitand ca intregul vietii noastre are 'doar' cele doua jumatati, atunci proportia reala de 'noi' in fiecare iubire sa fie mult mai mica de jumatate, astfel incat, adunate, intr-un final al existentei, sa rezulte aproape un intreg, sa fiu 'aproape eu' adunandu-mi procentele implicate in iubirile vietii. si continuand, intotdeauna celalalt ne-ar completa cu mult mai mult decat jumatate. si cred ca asa e si cel mai drept, simtindu-ma cu atat mai mic fata de obiectul iubirii cu cat iubirea e mai mare, ea umplandu-ma pe mine si nu invers. proportia de 'mine' in intregul iubirii scade cu cat iubesc mai mult... dar asta nu ma impiedica sa caut o jumatate, acea jumatate, care sa ma completeze spre a forma unul sau mai multe intreguri, doar din noi doi.
iar perspectiva corecta in teoria asta a jumatatilor - care teorie oricum se indeparteaza de esenta - este la tine, de fiecare data la tine, si tine de cautare, important fiind sa te afli intotdeauna pe un drum, drumul tau. n-ai cum sa-l gresesti si te va duce mereu spre ceea ce cauti si ce e semnificativ in tine si in ceilalti.
zalostinthought

Anonim spunea...

Mah, dupa ce k ai scos postul ala cu mortu', care era delicios, asa cu comentariul stupid cu tot(postul, nu mortu'), nici nu mai scrii altceva peste articolul asta, care de siropos ce-i (again, cu comentarii cu tot) mi se scurge de pe ecran :))
On topic - ce *******ea vrea sa insemne "avem parte?" Daca avem carte, ne iubim adevarat de mai multe ori in viata? Sau ne intrebam asa ipotetic? :P