vineri, noiembrie 16, 2007

ce vrei sa spui de fapt?

marti. orele 14:56. intra pe usa grabit, verifica inca o data programarea si asteapta rasfosind numarul de luna trecuta de la Esquire.
"aceeasi culoare ca si data trecuta?" il intreaba manichiurista. De aici totul este cunoscut. Barfe, chestii, socoteli. cand totul era cat se poate de relaxant, iar gossipul in toi, suna telefonul. Agitat, isi aminteste ca avea o sedinta la birou cu viitorii parteneri de proiect. cu toate acestea raspunde si, luand un aer ingrijorat, cat se poate de "profi", spune: "Da, domnule K, din pacate sunt intr-o alta intalnire si se va mai prelungi. Intelegeti ca...."

Sa ne oprim asupra sintagmei "sunt intr-o intalnire". Este geniala, serioasa, profi, te invaluie in mister, iti da o aura de persoana ocupata, as numi-o ZaSentence.
Dar ce vrem sa spunem de fapt? ...plecand de la exemplul de mai sus am putea continua: "arat ca dracu si n-am chef sa ne vedem", "ma doare burta, sunt pe buda", "sunt cu altul/alta". u got it ;)
oricum in momentul in care persoana care te-a sunat aude acest "sunt intr-o intalnire", cam intelege cat esti tu de busy si de important si ca nu e cazul sa te mai streseze acum, revii tu cu un telefon. Tu poti face orice, poti fi oriunde, insa utilizand misterioasul "sunt intr-o intalnire" te-ai si anume scos. :)

stiu ca de acum va veti gandi de doua ori cand veti primi acest raspuns din partea persoanei cu care incercati sa stabiliti un raport de comunicare. si stiu ca veti folosi expresia pentru ca... la urma urmei poate chiar esti intr-o intalnire!

Niciun comentariu: