joi, august 16, 2007

N-ati vazut cumva 5 mii?
Atitudinea mioritico-manageriala privind CSR-ul in Romania nu s-a schimbat prea mult. Chiar si in cazul in care le sunt prezentate proiecte neconventionale, interesante, care i-ar avantaja mai mult decat o abordare traditionala, lenea si limitarea ii si anume determina sa reactioneze pe principiul ”iar-au-venit-ma-astia-sa-ne-ceara-bani?”

degeaba exista oameni care concep rasismometre, care fac proiecte de impadurire, voluntari care sunt recunoscuti la nivel international daca oamenii care au combustibilul necesar pentru a pune motoarele CSR in functiune nu o fac. Sau se fac ca ploua, ca e cod portocaliu si nu are rost sa riste sa dea o mana de ajutor.

Dimineata, la metrou la Unirea, era un batran uitat de ai lui. El e un om in plus care nu conteaza. Ce ma intereseaza pe mine, de ce te-ar deranja pe tine ca el nu are unde sa doarma, ca nu l-a luat nimeni in brate sa ii spuna „te iubesc”? Ma uitam cu cata scarba si indiferenta il alunga un politist si un nene de la securitate. pentru ei nu era decat un alt cersetor care strica imaginea Romaniei. nu cersetorii o strica, ci managerii care ar putea, dar la nivelul lor de super mega, de ce naibilor sa se deranjeze pentru un neica-nimeni care poate nici nu e inregistrat?

Pentru ei nu are cine sa vorbeasca si daca se gaseste un ONG sa o faca.... se loveste de mentalitati proaste, limitate, invechite ale unora pe care daca ii auzi vorbind.....

Un comentariu:

Anonim spunea...

super tare soro!