joi, august 30, 2007

Lumea numerelor la 931

Ma gandesc tot timpul la jobul pe care il voi avea – la modul permanent. Ca orice fiinta sa ii spunem omeneasca, vin in contact cu diversi, in diverse circumstante. Si la capitolul job am o serie de exemple pe care mi-ar placea sa le evit. Femeia care da bilete pt RATB. Super tare. Te duci si stai toata ziua intr-o cusca, vezi viata ca prizonierii din Tazmania si primestii 1,1 Ron pe bilet. Asta faci toata ziua. UUUUHHHHH! Am auzit ca vor sa le puna aere conditionate. Ma intreb unde o sa-l aseze si pe ala. Langa reshoul pe care fac cafeaua???

Urmeaza, in lista preferintelor, tipa care da hartie igienica la toaletele publice. Aici putem aduga spor de miros mai ales daca vechimea este conform standardelor. Placerea de a da celor care nu mai pot astepta pana acasa un dram de hartie igienica (nu sunt sigura ca e chiar iginica) nu se poate compara decat cu obisnuita de a auzi din 5 in 5 minute cum se trage apa.

Tot din categoria celor care primesc spor de miros si de rusine se numara cei care curata grajdurile in marile ferme. Lucrezi cu balegar cat e ziua de lunga. No comment.

Dar ce ziceti de femeile de la 931. Sunt delia nasturel, cu ce va pot ajuta..alo da? Si spui ca vrei si tu numarul celor de la microsoft romania si zic asteptati o clipa si auzi pe fundal.... 4638. o alta voce 7593... si o alta 54.... ce adresa? Bucuresti? Nu figureaza. Si apoi primesti si tu un notati va rog: prefix 021 numar centrala 324 88 00. Imi imaginez ce gandesc femeile acelea cand se pun in pat seara. Liniste. Nu tu prefix, nu tu numar direct, nu tu un 0247, sau macar un nu figureaza..... numere numere cifre cifre numere

Si ca sa incheiem cu o meserie care ne plange de mila, de dor, de treburi sa amintim bocitoarele. Cineva tre sa o faca si pe asta. Oricum banuiesc ca tre sa ai chemare pentru a sta deasupra mortului – care de multe ori nu este al tau, si sa spui cum te-ai dus tu gigele, care tineai pe safta a lu nea costica, care s-a imbolnavit de tuse cand la culesul viilor nasu-so a uitat sa ia si bere pentru oamenii angajati cu ziua de fiica-sa care a plecat in spania dupa ce si-a dat seama ca nu ii ajunge vinul din toamna aia, care gigeleeeee, ne-ai lasat singure si fara blog, care am auzit ca sunt la moda si toti are si noi nu avem conexiune wireless, cred ca am gresit hartiuta dupa care trebia sa plang gigele........

Un comentariu:

Anonim spunea...

Heh, gandeste-te si tu mereu ce titlu vei scrie pe cartea de vizita (tot o kestie de branding e si asta): bunaoara, femeia care taie bilete la RATB este gestionar operational pentru transportul municipal, iar femeia cu hartia igienica este sanitation engineer; grajdarul este specialist ecologic veterinar, in timp ce femeia de la 931 este expert call center.
Odata tiparite aceste carti de vizita, poti trece la pasul urmator: orice referire la tine cu alta titulatura este o insulta si o discriminare grava si poti sa-l dai in judecata pe respectivul pe motiv de "political incorrectness".