duminică, ianuarie 24, 2010

viziune si strategie

doua cuvinte pompoase. in asentimentul celor cu pregatire intelectuala, a celor carora le place sa planifice, sa iasa in presa, sa castige electorat.
am fost acum doua saptamani la o intalnire care pregatea viitorul sistemului de sanatate din Romania. Capete luminate - consilieri prezidentiali, CEO de mu;tinationale, manageri de businessuri conexe etc. Doua ore pe ceas s-a vorbit dand roata in jurul cozii despre Vizune si strategie si despre nevoia stringenta a celor doua.
nu s epoate domne.. nu se poate sa dam legi, reglemantari, sa normam sistemul fara o viziune defalcata pe o strategie asezata apoi pe legi. eh, hai mah, zi?! chiar asa?

am intrebat apoi, curiosa in interviurile pe care le-am luat. am intrebat si eu pe unul altul. domne, ce maica mamei sale implica aceasta viziune in sanatate????

n-ai zice, dar nu mi s-a raspuns CONCRET absolut DELOC. adik nimic, zero, nici o VIZIUNE.

va dau copy paste de pe site-ul ministerului.

"II. VIZIUNE

Ministerul Sanatatii Publice urmareste imbunatatirea starii de sanatate a populatiei si realizarea un sistem de sanatate modern si eficient, compatibil cu sistemele de sanatate din Uniunea Europeana, pus permanent in slujba cetateanului."

in concret nimeni nu vede nimic, stau toti ca magarii in ceata si discuta problema lipsei banilor din sistem, dar nimeni nu vede padurea de copaci. nu zice nimeni: "bah retarzilor care vreti injectii bine facute pe bani putini, voi cei care sperati si lucrati si platiti si luati la mumu, eu VAD ca peste 10 ani, ar trebui sa fim un sistem de sanatate de caca, nu avem alta sansa, in care toti sa fim manjiti ca atare ca niste incapabili ce suntem". nu nu, nimeni nu are fulg de viziune.

da, m-am plictisit chiar si eu de prostia celor ce ne conduc. basescu, boc (duamne ce-mi doresc sa pot sa-i spun ca este un inapt enervant. incompetent, pitic frustrat, cu o retorica idioata, cu gestica si mimica de cimpanzeu, nu inteleg de ce oameni precum Mircea Badea promoveaza idiotenia asta cretinoida cu flacata mov?!

este pacat de noi - as zice patura de mijloc, care ne vedem de traba ca alceva nu avem incotro. care mincim si platim cardurile si lumina si taxa pe apartament si pe masina si care facem planuri mici despre lucruri mari - este pacat de noi ca ne blazam si ii lasam pe astia, sa iasa pe TV si sa faca politica.

Viziune? ciu ciu. Strategie??? P....a

Niciun comentariu: