vineri, noiembrie 27, 2009

o cometa

"in prmul rand trebuie sa iti gasesti o cometa si sa te tii de ea bine, bine. Cometa are doua proprietati - viteza cu care se deplasaza si faptul ca nu se uita inapoi", mi-a spus L.F.

M-am gandit dupa intalnirea cu ea la asteroizii pe care ii intalnim, la planetele care parcurg sistemul solar alaturi de noi, la galaxiile pe care le formam, la gaurile negre pe care le evitam sau in care ne cufundam, la toate stelele care ne lumineaza noptile si la care ajungem de multe ori doar cu gandul.

doua intersectii mai incolo se afla un an proaspat, neprihanit si visator. de aici, de pe pamant, cometele se vad rareori. trebuie sa stii cand trec sau macar sa-ti spuna cineva. si ca sa le vezi, trebuie sa fii in mediul adecvat. sau macar sa ai pe cineva sa te duca acolo.

pe harta ta de branding personal, pe care o intinzi cat e ziua de lunga, asemeni unui camp de batalie miniatural, nu apar comete. cometa implica "think ousite the box". Ca sa prinzi cometa tre sa ridici privirea, sa mijesti ochii, si sa sari.

la prima vedere pare o tampenie si un nimik cu care nu-ti poti pierde timpul pretios de bucurestean prins in trafic. la prima vedere e o tampenie sa visezi (am mai retinut si mi-a placut ideea ca "nefericirea este distanta dintre vise si abilitati") mai ales ca in ziua de azi publicitatea iti indeplineste orice asteptare, tu esti centrul universului consumerismului. la prima vedere, cometele sunt in alt plan, unul tridimensional in care nu poti ajunge decat virtual (pe facebook sau following it on twitter). la prima vedere e prea departe, e prea sus, esti prea mic, prea nepregatit si prea temator.

dar, daca te uiti mai bine, de ce nu? de ce nu TU? de ce crezi ca, doua intersectii mai incolo, o data cu anul nou, anul si mai nou, si poate chiar cel nou nout, nu va veni si cometa, de care te vei prinde fara teama, vei inchide ochii si te va trage sus, sus, si atat?! :)) (nu prea sus ca poa' sa doara la aterizare :)))

Niciun comentariu: