vineri, martie 27, 2009

norocul vine din interior

creierul omului are capacitatea extraordinara de a fi mai mult decat putem gandi constient. dincolo de eu, supraeu si eu-ul inconstient troneaza o putere extraordinara pe care de multe ori nu stim sa o folosim.

mai mult decat atat, creierul are capacitatea de a stoca informatiile detaliate pe care le inregistram de-a lungul carierei noastre existentiale.
frustrari refulate, manie clocotita, umilinte ascutite care-ti imboldesc demnitatea, o frica nemarginita in fata necunoscutului, acomodari si reacomodari, inceputuri fara de finalitate, celebritate construita si ruinata de o alta etc etc sunt doar mici motive de eroiziune sufleteasca.
aceste ape curgatoare sapa constant rocile noastre interioare. astfel incat, de multe ori poti sa arati de 80 de ani si sa ai 6 (vezi Benjamin Button) sau poti fi un tanar de 18 ani care sa adune atatea povesti incat sa devina din vagabond milionar.
ochii tai vad in tine. (si nici ei in proportie de 100%). ochii lor vad ce nu vezi tu, dar deformat (in proportie de aproape 100%). rezulta o realitate in proportie de 100% ireala. dar in ea traim.
relatia dintre tine si ei, dintre ce esti si ce vrei sa fii este cel mai important job al tau. dincolo de job description-uri bine structurate, aceasta este prima ta profesie. mi-a spus cineva ca i-a spus cineva ca este ft bine sa ai un plan de cariera/viata pentru ca altfel risti sa nimeresti in planurile altora. mai sa fie? dar da, se poate intampla. viata este complexa si are multe aspecte. si cum ar zice Divertis: traim in Romania si asta ne excita tot timpul.

what's my point?
- e bine sa-ti doresti ceva pentru ca se indeplineste.
- iubirea nu se termina niciodata
- norocul vine din interior si se hraneste din bogatia creierului tau. (cel pe care il ai, il stii, cu care visezi, in care aduni, cel caruia te rogi si cel care te face sa speri)
- investeste in tine pentru ca nimeni nu o face mai bine. tu esti bunul tau cel mai de pret.
- exista un moment t mic, in care iti dai seama ca, de fapt, esti singur.
- nu exista un barometru al exchilibrului dintre ce esti (in sinea ta) si ce poti exprima (verbal si nonverbal) si ce pot intelege ceilalti. afli la sfarsit de tot cand esti inconstient de mort ca sa constientizeti. practic pare o cursa fara scop. pentru cei care prefera un creier odihnit.
- ce trebuie sa se intample se intampla.
- daca nu mai ai repere nu inseamna ca te-ai pierdut definitiv. inseamna ca tebuie sa ai rabdare. si sa mergi mai departe.
- daca nu gasesti explicatii nu inseamna ca nu stii sa cauti. inseamna ca trebuie sa perseverezi.
- nu trebuie sa faci totul perfect, trebuie sa faci.
- daca nu mai ai resurse, termina o carte la 10:47, viziteaza-ti familia, imbratiseaza-ti jumatatea, cafeleste-te ad hoc cu o prietena, plimba-te, uita-te cum decoleaza si aterizeaza avioane si... pentru nici o clipa nu-ti lasa creierul sa doarma. fa-l sa vizeze. ce ai in interior se numeste norocul tau.

Un comentariu:

Princess Orchid spunea...

:)te pup copil frumos:)