duminică, august 02, 2009

decizia ca factor de autoconservare

puterea omului este incomensurabila. puterea de regenerare, este, de asemenea, infinita. cu 130 km la ora, in stanga moarte, in dreapta sange, viata pare o ruleta ruseasca. si chiar este... nu poti sti cand va fi momentul in care totul este redus la 0.

mi-a spus cineva recent ca "life is the reason" - in traducere libera, usor filozofica, suntem exclusiv rezultatul deciziilor noastre. iar momentul dedicat luarii deciziei nu trebuie cautat, el trebuie sa fie spontan si ales in raport predominant cu Sinele tau.

orice decizie, daca este luata in acord cu structura noastra rationalo-irationala, este decizia corecta. sunt, binenteles, intrebari ce se nasc dupa. precum sindromul post-achizitionare - cand vrei sa te asiguri ca ai cumprat ceea ce trebuia, la pretul cel mai ieftin.

daca o decizie se dovedeste a fi corecta pentru tine, dar incorecta pentru altii, atunci ea este general corecta? i se schimba functia? trebuie sa ne privim prin ochii nostri sau prin ochii lor? cine sau ce ne reflecta cu adevarat?

trecutul, prezentul si viitorul: trecutul la nivel decizitional, prezentul ca si context, iar viitorul ca si capacitate de dezvoltare. pentru toate acestea este nevoie de putere, de forta, de tarie, de multe intrebari si tot atatea raspunsuri, este nevoie de rasarituri de soare si multa motorina.

dat fiind jocul pe care-l jucam si posibilitatea ca un alt maine sa nu existe, nu ne ramane decat sa traim fiecare moment la intensitate maxima. ce a fost nu se mai intoarce, ce va fi este incert, ce este acum esti tu, rezultat al celor ce le-ai decis.

2 comentarii:

Anonim spunea...

iar ai adormit cu cartea de psihologie telenovelistica sub perna? preturile nu pot fi ieftine, pot fi, eventual, mici.

Anonim spunea...

da, cred ca de la cartea aia se trage totul. ai prins ideea, nu? asta conteaza :P