miercuri, decembrie 19, 2007

subiect de mare interes

nu o luati ca pe un afront personal, nu vreau sa va jignesc, insa stim cu totii ca va puneti aceasta problema. sunt si cativa dintre voi care dau sarciuri peste sarciuri in cautarea unor raspunsuri. sa poata cumva anticipa unele dintre chestiuni.. asa ca haideti sa o dam pe fata.. adik pe blog :)

prin urmare, ce ne va aduce noul an, 2008?

ideea este simpla: in vecinatatea unui nou inceput este aproape imposibil sa nu iti pui intrebari despre cum va fi? ce vei face? cat te va influenta si in ce fel? ce noi orizonturi se vor deshide? vom intalni marea iubire? vom scapa de cea veche?
intrebari obisnuite pentru oameni intregi la minte ;))

orice inceput este privit cu un mix de optimism, teama, diverse promisiuni gen "de la 01.01" voi face aia, aia, aia... din acest mix stralucind cat se poate de galben speranta ca se va intampla ceva ce ne va da peste cap, ceva atat de misto incat viata noastra va fi minunata.

carevasazica, e in firea omului sa-si doreasca de mai bine. sa spere la mai mult, mai lat si mai lung. sunt detalii de care ne agatam speranta si o intindem sperand ca nu va face Poc!

imi place 2008. nu stiu de ce, dar am un sentiment interesant in ceea ce-l priveste. cred ca in sfarsit se vor concretiza anumite aspecte si vor aparea acele constante de care orice om are nevoie in viata. totusi, am o vaga banuiala ca am mai auzit chestiile acestea undeva.. ah, da! sunt gandurile mele pentru 2007. inseamna oare ca sunt previzibila si, in consecinta plictisitoare? nu, nu trebuie sa raspundeti :P

sa revenim. la horoscopul pentru 2008 totul e de bine. dar ma gandesc: poate tipa/tipul care l-a redactat este varsator si, prin urmare, vrea si el sa se intample de bine... (a se citi sa se minta singur). cum nu pot sti sigur, aleg sa cred doar 40% in previziuni, sau...ok... hai 65% :)

cu siguranta ati avut discutii sau monologuri privind acest subiect. ati pornit fireste de la o analiza mai mult subiectiva decat obiectiva asupra intamparilor din 2007. ati ajuns la o concluzie, doua, trei, ati inteles - privind retrospectiv - de ce s-au petrecut anumite lucruri si ati formulat niste raspunsuri pentru intrebari ramase restante din 2006.

diferenta de la un an la altul este naucitoare. si e bine sa fie. altfel existenta noastra ar fi plata, noi am fi anosti, greoi, comuni, ireversibil neinteresanti. desi sunt momente in care ne gandim ca ne-am maturizat si ca stim, cunoastem suficient pentru a reactiona potrivit in orice situatie... suntem pusi in secunda urmatoare intr-un decor de circumstante pe care nu banuiam.

analizati-va axa mentala a anilor trecuti, fie ca este una lineara sau circulara. cum erati in t568 si cum sunteti acum in t890456. schimbarile sunt coplesitoare. ni le-am dorit? le-am programat? am lupatat pentru ele? am facut sa se intample? daca da, felicitari, daca nu, e timp la anu' ;)

marți, decembrie 04, 2007

ce zodie e brandul tau?

imi place un tip. e rece. cochet si energic. cand relationam e acid. un pic intepator. are un parfum aparte. il simti doar daca te apropii suficient de mult. si cand o fac, simt ca ne intelegem!
ma trezesc in fiecare zi gandindu-ma la el. stiu ca ma asteapta. ne-am cunoscut vara. imi facea diminetile placute. alaturi de el bucurestiul prafuit, cu imagini deformate de caldura si flori frumos amplasate de floricultorii peisagisti, imbraca o noua tinuta... avea alt gust... il simteam al meu.
recent, relatia noastra a devenit una obsesiva. m-a acaparat de asa maniera incat nu pot trece pe langa el fara sa nu ma gandesc ca il vreau. exact asa cum este. nu as schimba nimik, nu as vrea sa plece.

am senzatia ca astfel de relatii - cum este a mea cu Red Bull ;) exista pretutindeni. flirteaza cu noi din spatele ecranelor, ne promit senzatii nemaintalnite, escapade unicat, constante si satisfactie. dupa cum spuneam asta vara, este greu sa iti amintesti inceputul unei astfel de relatii, momentul in care ati facut cunostinta... dar ceva a mers si intre voi apar uneori obsesii. asa are A cu Salitos, D cu Kent, G cu StarBucks, L cu Metrorex :)) si I cu Bvlgari.
se cunosc de ceva vreme si au trecut de primele emotii cumparator-produs. acum sunt amici, amanti, un al doilea eu, u name it. in prezenta unora ne dezbracam, altele fac sex cu noi, in unele ne inghesuim dimineatza, pe altele le poftim la masa, cu unele iesim in oras...dupa altele doar salivam.

insa, din moment ce suntem inconjurati atat de oameni cat si produse... de ce ne este mai usor sa alegem produse pentru a ne insoti permanent?si de ce unele sunt compatibile cu noi, iar altele nu?
red bull este leu fara doar si poate. intre noi este tensiunea specifica. prea mult -imi cresc bataile inimii, deloc... nu are farmec.

apoi am stat si am analizat brandurile pe care le cunosc. si cele care imi sunt dragi si de care rad. am facut o paralele cu oamenii pe care ii cunosc. psihozele lor si felul de a fi. mai mult decat atat, am recapitulat zodia fiecaruia si mi-a dat asemanator.

te-ai gandit vreodata: ce zodie sunt brandurile pe care le consumi? cat sunteti de compatibili? ce va prezice horoscopul? :)

luni, decembrie 03, 2007

da-mi un vis. am sa-l fac sa traiasca

fiecare vis are sansa de a ramane fictiune. un cumul de forme, o serie de culori, un limbaj necodificat, pictograme si trairi ce apar, se formeaza, le retinem si se pierd.

visele sunt cea mai buna metoda de a fugi de realitate, de a o face mai frumoasa... sunt autoconservare, speranta, interes... dorinta ca vreodata vor deveni realitate.

fiecare vis este asemeni unui copil care nu a avut sansa de a veni la viata. care nu a avut din ce sa prinda contur, nu a avut resurse sa vina, sa tipe si sa intrebe "de ce?". sunt suflete carora li s-a aratat lumina pentru ca mai apoi sa fie cufundate in intuneric.

ape inalte, lumini ce ard retina imaginarului, flori fara miros, scari care urca, un lift fara destinatie, carari de padure, apusuri de soare la 5 dimineata, un pantof ramas fara pereche, ciori care zambesc a moarte, petreceri cu oameni pe care simti ca ii cunosti, texte pe care nu le poti citi, aripi ce cresc si ne ridica sus, in culori necunoscute, neputinta de a fugi, copilul tau ce niciodata nu va prinde viata.

cat la suta dintr-un vis e incostient? cat speranta? cat dorinta si cat realitate? cat pierdem si cat castigam visand? ce ramane dupa?

sunt vise care raman, le stii, le porti cu tine si, cateodata reapar. sunt altele pe care nu le cunosti niciodata, ai doar senzatia lor... sau nu! fiecare vis are sansa sa moara inainte sa-l cunosti.

cand un vis ne este drag, il vrem real, al nostru, palpabil, transformat in materie, dar nu avem resursele sa-l aducem la viata... do we have the heart to let it die? pot eu renunta la copilul meu doar pentru ca nu am avut sansa sa-l privesc in ochi ca sa stiu ce simte? pot renunta la viata doar pentru ca ma gandesc ca va fi dificila?