miercuri, decembrie 19, 2007

subiect de mare interes

nu o luati ca pe un afront personal, nu vreau sa va jignesc, insa stim cu totii ca va puneti aceasta problema. sunt si cativa dintre voi care dau sarciuri peste sarciuri in cautarea unor raspunsuri. sa poata cumva anticipa unele dintre chestiuni.. asa ca haideti sa o dam pe fata.. adik pe blog :)

prin urmare, ce ne va aduce noul an, 2008?

ideea este simpla: in vecinatatea unui nou inceput este aproape imposibil sa nu iti pui intrebari despre cum va fi? ce vei face? cat te va influenta si in ce fel? ce noi orizonturi se vor deshide? vom intalni marea iubire? vom scapa de cea veche?
intrebari obisnuite pentru oameni intregi la minte ;))

orice inceput este privit cu un mix de optimism, teama, diverse promisiuni gen "de la 01.01" voi face aia, aia, aia... din acest mix stralucind cat se poate de galben speranta ca se va intampla ceva ce ne va da peste cap, ceva atat de misto incat viata noastra va fi minunata.

carevasazica, e in firea omului sa-si doreasca de mai bine. sa spere la mai mult, mai lat si mai lung. sunt detalii de care ne agatam speranta si o intindem sperand ca nu va face Poc!

imi place 2008. nu stiu de ce, dar am un sentiment interesant in ceea ce-l priveste. cred ca in sfarsit se vor concretiza anumite aspecte si vor aparea acele constante de care orice om are nevoie in viata. totusi, am o vaga banuiala ca am mai auzit chestiile acestea undeva.. ah, da! sunt gandurile mele pentru 2007. inseamna oare ca sunt previzibila si, in consecinta plictisitoare? nu, nu trebuie sa raspundeti :P

sa revenim. la horoscopul pentru 2008 totul e de bine. dar ma gandesc: poate tipa/tipul care l-a redactat este varsator si, prin urmare, vrea si el sa se intample de bine... (a se citi sa se minta singur). cum nu pot sti sigur, aleg sa cred doar 40% in previziuni, sau...ok... hai 65% :)

cu siguranta ati avut discutii sau monologuri privind acest subiect. ati pornit fireste de la o analiza mai mult subiectiva decat obiectiva asupra intamparilor din 2007. ati ajuns la o concluzie, doua, trei, ati inteles - privind retrospectiv - de ce s-au petrecut anumite lucruri si ati formulat niste raspunsuri pentru intrebari ramase restante din 2006.

diferenta de la un an la altul este naucitoare. si e bine sa fie. altfel existenta noastra ar fi plata, noi am fi anosti, greoi, comuni, ireversibil neinteresanti. desi sunt momente in care ne gandim ca ne-am maturizat si ca stim, cunoastem suficient pentru a reactiona potrivit in orice situatie... suntem pusi in secunda urmatoare intr-un decor de circumstante pe care nu banuiam.

analizati-va axa mentala a anilor trecuti, fie ca este una lineara sau circulara. cum erati in t568 si cum sunteti acum in t890456. schimbarile sunt coplesitoare. ni le-am dorit? le-am programat? am lupatat pentru ele? am facut sa se intample? daca da, felicitari, daca nu, e timp la anu' ;)

2 comentarii:

gyrovague spunea...

vreau si eu linkul ala pozitiv al varsatorilor de 2008. merci ;)

bear hug:) spunea...

si totusi..de ce nu mai scrii?